De Praktijk

Over Ons

VCAW biedt begeleiding bij (de wens tot) zwangerschap, bevalling, kraambed en kraamzorg op maat; dat wil zeggen dat iedere vrouw een individu is en dus een begeleiding nodig heeft die op haar wensen en behoeftes is ingesteld. Of je nu al zwanger bent of zwanger wilt worden, je verdient een aanpak die gestoeld is op grondige kennis en ervaring, een aanpak die jou de aandacht biedt die je behoeft en jou alle zorgen rondom je zwangerschap ontneemt. Hoewel jij als vrouw – vanzelfsprekend – centraal staat in dit proces, betrekken wij ook je partner en eventuele gezinsleden bij dit proces. Immers, de samenstelling van het gezin staat op het punt om te veranderen en daar heeft ieder gezinslid op zijn eigen manier mee te maken!

Wij werken bewust in een kleinschalig team en hebben een gezamenlijke visie, “Zorg op maat”. Maar wat betekent zorg op maat concreet voor jullie. Onder zorg op maat verstaan wij zorg dat volledig aansluit op jullie wensen en behoeften. Wij plannen ruim de tijd in tijdens iedere controle om elkaar goed te leren kennen, om een band op te kunnen bouwen, controles uit te kunnen voeren en een luisterend oor te bieden. Wij streven ernaar om jullie te begeleiden op de manier die bij jullie gezinssituatie aansluit en goed voelt. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend en bieden wij de mogelijkheid om zelf een invulling te geven aan het aantal controles dat gewenst is. Zo ben je altijd welkom om een keer extra te komen.

Kwaliteit

Het bieden van de juiste zorg vereist gedegen én actuele kennis. Het spreekt voor zich dat onze verloskundigen zich daarom ook voortdurend ontwikkelen door middel van regelmatige bijscholing, opdat onze begeleiding altijd up-to-date is. VCAW staat tevens geregistreerd in het kwaliteitsregister bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Netwerk van samenwerkende instanties